Geluidmeting na ingebruikname padelbanen

Voor een tennisvereniging zijn door Geurts Technisch Adviseurs geluidmetingen verricht na het in gebruik nemen van twee nieuw aangelegde padelbanen. 

GM Padelbaan

Dit naar aanleiding van geluidvoorschriften die zijn opgesteld door de gemeente waarin is voorgeschreven dat geluidmetingen op locatie moeten worden uitgevoerd. Aan een situatie waarbij 4 spelers 2 tegen 2 padel spelen zijn geluidmetingen verricht op een afstand van de padelbaan waar het geluid goed waarneembaar was zonder stoorgeluid. Het bronvermogen van het spel hangt af van het aantal slagen per minuut dat gehaald wordt en het niveau van de spelers. Tevens zijn geluidmetingen verricht aan verschillende losse slagen en slagtechnieken. Op basis van deze metingen is een voor de club representatief gemiddeld bronvermogen bepaald van de rackets Daarbij is tevens rekening gehouden met de effecten die optreden doordat het geluid weerkaatst wordt tegen de kunststof wanden van de padelbanen. Op basis van de geluidmetingen zijn randvoorwaarden omschreven waarmee de vereniging kan voldoen aan de geluidnormen bij woningen.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.