Voor een voedingsmiddelenfabrikant in het zuiden is de stikstofcrisis voorbij!

Voor een productiebedrijf in de voedingsmiddelenbranche worden sinds het voorjaar vergunningaanvragen voor diverse bouwplannen stopgezet.

MilieuReden voor het stopzetten is dat het bedrijf niet (meer) is vrijgesteld van de Wet natuurbescherming nu de drempelwaarde voor stikstofdepositie door de Raad van State nietig is verklaard en een vergunning noodzakelijk is.

In een aanvraag die door Geurts Technisch Adviseurs is verzorgd voor een vergunning kon worden aangetoond dat het bedrijf in het kader van duurzaam produceren energiebesparende maatregelen heeft uitgevoerd, waarmee de emissie van stikstofoxiden sinds het invoeren van de Wet natuurbescherming is afgenomen. Hiermee is de stagnatie in vergunningprocedures bij dit bedrijf niet meer van toepassing en kunnen bouwvergunningen gewoon worden verleend. Wel moet hierbij nog worden aangetoond, dat in de “aanlegfase” van die bouwprojecten de stikstofdepositie niet toeneemt.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.