Nieuwe woning! Met of zonder stikstof?

De stikstofproblematiek is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ook bij nieuwbouwplannen voor één enkele woning moet tegenwoordig een berekening worden aangeleverd. 8 5377 AERIUS berekening nieuwbouwwoning

Met het rekenprogramma AERIUS Calculator kan de stikstofdepositie bepaald worden van zowel de gebruiksfase als de aanlegfase van het project. In de gebruiksfase vindt uitstoot plaats als een CV-ketel wordt geïnstalleerd (NOx door verbranding van aardgas) en door de dagelijkse verkeersbewegingen van en naar de woning. In de aanlegfase moet de uitstoot vanwege de bouwactiviteiten inzichtelijk worden gemaakt en aangetoond dat het geen nadelig effect op de stikstofdepositie veroorzaakt. Tijdens de bouw vindt bijvoorbeeld uitstoot van NOx plaats door verkeersbewegingen voor aanvoer van bouwmaterialen, afvoer van grond en tijdens het gebruik van kranen en graafmachines e.d.

Geurts Technisch Adviseurs heeft de expertise om de berekeningen uit te voeren en de uitgangspunten en resultaten te verantwoorden richting bevoegd gezag. Eventueel kan worden gekeken welke maatregelen noodzakelijk zijn om de stikstofdepositie te beperken zodat de activiteiten niet vergunningplichtig zijn in het kader van de Wet natuurbescherming.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.