Uitbreiding koelinstallatie

Voor een bedrijf in de voedingsmiddelen industrie is een omgevingsvergunning Wabo aangevraagd voor het uitbreiden van een koelinstallatie.

8 5341 Koelhuis en leidingbrug

De bestaande installatie wordt gebruikt voor koeling van zowel het productieproces als de productie- en opslagruimten. Het systeem wordt uitgebreid met een tweede koelcircuit voor ruimtekoeling zodat het bestaande circuit volledig voor de productie kan worden gebruikt. Daarnaast wordt een installatie voorzien voor warmteterugwinning. Voor de uitbreiding wordt een gebouw bijgeplaatst. Tussen het gebouw en de fabriek wordt tevens een extra leidingbrug aangelegd.

Voorafgaand aan het project is een m.e.r. beoordelingsnotitie opgesteld. Voor de vergunningaanvraag was naast de benodigde informatie voor de bouwaanvraag een QRA berekening noodzakelijk vanwege de ammoniak installatie, een akoestisch onderzoek en een onderzoek stikstofdepositie.

De voorgenomen uitbreiding zal een forse besparing in het aardgasverbruik opleveren door het hergebruiken van restwarmte in het verwarmingsproces (stoomketels).

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.