Spoordata

Geurts Technisch Adviseurs heeft ten behoeve van de spporwegbeheerder meegewerkt op locatie in het SAP domein met als onderdeel infrastamdata, opstellen objectenlijsten en de relatie met spoorse procedures.23051

Welke infrastamdata en -documentatietypen een project moet opleveren wordt tijdens de voorbereiding van infraproject gespecificeerd in de objectenlijst en project specifieke basislijst.
Beide noemen we ook configuratiedata: Alle data van objecten, systemen en gebieden die specificeert wat het is, wat het doet en waar het ligt naar aanleiding van projectmatige wijzigingen aan spoorinfra.

De infrastamdata vormen een essentiële bron van gegevens voor diverse bedrijfsprocessen, procedures en het wijzigingen in de leveringen van as-built configuratiedata binnen de spoorinfra. Het is daarom van belang dat de infrastamdata zodanig wordt beheerd, dat de datakwaliteit wordt gewaarborgd, zodat de informatie in de systemen binnen gelijk is aan de werkelijkheid van spoorweginfrastructuur buiten.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.