Geluidmeting na plaatsing buitenunit van een warmtepomp

In opdracht van een installatiebedrijf is een geluidmeting verricht aan de buitenunit (condensor) van een warmtepomp die geïnstalleerd is op het dak van een bijgebouw. Warmtepomp binnen en buiten

In het Bouwbesluit is een passage opgenomen ten aanzien van geluid afkomstig van warmtepompen en zijn grenswaarden op de erfgrens van een naastgelegen woonfunctie voor de dag- en nachtperiode opgenomen.

Omdat het geluidniveau op enkele meters afstand vanwege stoorgeluid moeilijk te meten is, is door Geurts Technisch Adviseurs een bronmeting verricht volgens de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai en is met behulp van een rekenmodel op verschillende posities in de omgeving (slaapvertrekken, erfgrens) de geluidbelasting bepaald. In geval van overschrijdingen van de norm kunnen maatregelen in overleg worden voorgesteld om te voldoen aan de eisen en om overlast te beperken.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.